Hoe verhoog je je weerstand?

Tips voor een goede weerstand

Weerstand verhogen: dat willen we allemaal! Terwijl ze zon schijnt denken we er misschien minder over na, maar het is nog steeds belangrijk om juist nu je weerstand hoog te houden! Een goede weerstand beschermt je namelijk tegen virusjes en andere gemene ziekteverwekkers!

Daarom hebben we een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet waarmee je gegarandeerd je weerstand verhoogd!

Slapen 

Slaap is de basis van je gezondheid, misschien nog wel belangrijker dan gezonde voeding en sporten. Ieder lichaam heeft een zelf helend vermogen. Dat is het vermogen om bijvoorbeeld wonden op je huid te genezen of een virus te verslaan. Als je slaapt komt dit zelf genezende vermogen in actie. Het is niet voor niets dat je veel slaapt als je ziek bent 

Slaap daarom minimaal 7,5 uur per nacht en ga iedere avond dezelfde tijd naar bed. Juist nu met de vakantieperiode voor de boeg heb je meer tijd om te slapen, dus pak die gezonde uurtjes!

Sporten

Door te bewegen versterk je je lichaam. Stress hormonen worden afgevoerd, je bloed gaat stromen en je weerstand gaat omhoog. Wandelen, fietsen maar ook een lesje bij Sportcenter Allround is helemaal goed! Blijf dus ook op vakantie lekker bewegen en actief! 

Er wordt wel eens gezegd dat te intensief bewegen juist je weerstand tijdelijk verslechterd. Dat klopt, maar dan heb je het over professionele sporters die meerdere uren achter elkaar top prestaties leveren. Iedere dag 30 tot 60 minuten lekker bewegen is dus juist gezond!

Gezonde voeding

 Verse groenten en fruit zijn geweldig voor je lichaam. Ze bevatten vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Wissel dus lekker af met groenten en fruit en maak als lunch eens een zomerse salade met verse aardbeien! Of neem wat wortels of tomaten mee om te snacken. Je lichaam kan geen genoeg krijgen van groenten en fruit, dus eet zoveel als je wilt!

2 gedachten over “Hoe verhoog je je weerstand?”

  1. Maar roken is ook zo ongezond.
    Bij roken kan het lichaam veel slechter
    Zuurstof opnemen. Om niet te sprekenvan div. Ziektes
    . Daarom veel sporten gezond eten dat is een goede basis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *