You’ll never walk alone

Je staat er niet alleen voor. Met die prachtige gedachte verschenen 160 man afgelopen zondag om 10 uur ‘s ochtends bij Sportcenter Allround aan de startlijn van het You’ll never walk alone- evenement: een wandeltocht van 10,5 kilometer door Midden Delfland. De opbrengsten van de loop gaan naar kankeronderzoek.

Toen de welbekende tekst van het gelijknamige nummer uit de speakers klonk, was het startsein gegeven voor de lopers, die glimlachend met een gezonde pas vanaf Sportcenter Allround vertrokken richting Schipluiden. Tussendoor stond er bij restaurant het Middelpunt een lekker kopje koffie of thee klaar. De deelnemers noemden de wandeling ‘een prachtige en verrassende route’, die absoluut voor herhaling vatbaar was. “Het is toch geweldig om op zo’n sportieve manier een steentje te kunnen bijdragen,” roept een wandelaar terwijl ze voorbij zoeft.

Een mooi bedrag ingezameld.

Iedere deelnemer had minimaal 5 euro ingelegd om mee te doen aan de nobele wandeltocht. Uiteindelijk werd 1145 euro ingezameld.

“Een prachtig bedrag,” glundert initiatiefnemer Jan Alsemgeest. “Ik voelde me vereerd dit wandel-event te mogen organiseren.”

Op naar Frankrijk

Alsemgeest reist samen met Team Westland op 19 juni af naar Frankrijk, om daar met 300 man de Col du Tourmalet te beklimmen voor het goede doel. De 18 kilometer lange rit wordt wandelend, rennend of fietsend afgelegd, en iedere deelnemer haalt een sponsorbedrag op van minimaal 1500 euro. Alsemgeest: “We willen zo samen iets doen voor de mensen die het echt nodig hebben om verder te komen, of om een laatste wens in vervulling te laten gaan.” 

Sportcenter Allround is supertrots op Jan en alle overige deelnemers. You’ll never walk alone: zo is het! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *