Meet the trainer Anita

Meet onze trainer Anita

MEET THE TRAINER: ANITA

Anita Smit is een welbekend gezicht bij Sportcenter Allround. Deze maand vertelt onze Perfect Pilates instructeur alles over haar favoriete training, waar Pilates allemaal goed voor is, en wat je kunt doen om nou eindelijk eens van die rugpijn af te komen.

 

PERFECT PILATES: wat is dat precies en wat kun je ermee?

Perfect Pilates is medische fitness: geperfectioneerde Pilates en therapeutisch verantwoord. Van kinds af aan had ik rugklachten en dankzij Perfect Pilates zijn deze klachten verdwenen. Tien jaar geleden ben ik mij er helemaal in gaan verdiepen en heb ik diverse cursussen gevolgd op gebied van medische fitness bij Fysiophysics.

 

Nummer 1 in de fysieke klachten top 10 zijn lage rugklachten. Jaarlijks leidt dit tot 6 miljoen ziekteverzuimdagen. Rugpijn kost ons 7-11 miljard euro per jaar aan directe en indirecte kosten. Meer dan 2,5 miljoen mensen hebben langer dan 3 maanden rugpijn.

 

Bij 95% van lage rugklachten is er sprake van een mechanisch probleem. Dit kan voor slijtage zorgen. Het is aangetoond dat mensen na een aantal weken Perfect Pilates training minder rug, nek en schouderpijn hebben, minder vet hebben, sneller kunnen rennen en sprinten, meer evenwicht en meer energie hebben en zich fijner voelen. Bovendien krijg je een mooiere houding en stevige spieren (strakkere buik en billen). Rugpijn is bijna altijd te herstellen en gerichte Perfect Pilatesoefeningen werken daarbij altijd positief. Iedereen kan zijn rug soepeler maken.

 

Ben je ooit uitgeleerd als trainer?

Zeker niet! Ieder jaar volg ik bijscholing van Perfect Pilates. Binnenkort volg ik de cursus ‘Perfect Pilates bij rugklachten’ en ‘Perfect Pilates bij knie- en heupklachten’. In het najaar ga ik een Pilates bootcamp volgen in Thailand. Ik ga dan kennismaken met de ‘Pilates reformer’, een apparaat dat werkt aan spieruithoudingsvermogen, kracht en tonus en verbeterde flexibiliteit.

 

Welke training gaat goed samen met Perfect Pilates?

Zumba vind ik zelf heel erg leuk. Ik word er heel blij van. Dit heb ik zelf ook een aantal jaren gegeven. Zumba fitness zorgt bovendien ook voor hele soepele heupen en rug. En… een soepele rug is een sterke rug.

 

Je hebt ook een succesvol eigen bedrijf naast Allround. Vertel eens?

Met mijn coachingsbureau: ‘PDCA training, coaching en advies’ begeleid ik mensen die arbeidsongeschikt zijn in hun zoektocht naar een andere baan, mensen met burn-out- of stress gerelateerde klachten, of mensen die gewoon een loopbaanvraag hebben. Verder train ik mijn eigen coachees in kleine groepjes en geef ik Personal training. Ik voeg het sporten als extra service toe aan ieder coachtraject omdat hierdoor de fysieke en mentale belastbaarheid verhoogt en dus ook de kans op een nieuwe baan vergroot.

 

Heb je nog een goede tip voor de leden?

Gebreken komen niet zozeer door de LEEFTIJD, maar meer door de LEEFSTIJL. Blijf dus in beweging. Hoe ouder je wordt, hoe meer training je nodig hebt om jong en fit te blijven!

Gratis weekpas

Is fit zijn en bewegen belangrijk voor je en zoek je daarvoor een enthousiast team? We nodigen je graag uit om ons te leren kennen. Meld je hier aan om gratis onze sportschool in Den Hoorn (nabij Delft en Westland) te testen, waaronder onze lessen pilates.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *