Outdoordag Sportcenter Allround

Terugblik: Allround Obstacle run 2019

De tweede Obstacle Run van Sportcenter Allround staat in de boeken.

Zaterdag 1 juni verschenen 34 deelnemers verdeeld over acht teams aan de start van het parcours. De 8 kilometer lange route liep door het natuurrijke gebied van Midden-Delfland en bood behalve fysieke beproevingen, ook mentale uitdagingen. De run werd dit keer georganiseerd door stagiair Jeffrey Born.

De obstacle run, eerst raadsels oplossen

Voordat de deelnemers van start konden gaan, moesten er eerst vier raadsels opgelost worden op de stormbaan. Na het hoofd te hebben gebroken, stond buiten de tennishal de eerste hindernis klaar. Klimmen maar!Een monkeybar, evenwichtsbalk en touwbrug over de sloot heen moest in apenhang genomen worden.

Het was slechts de start van een zware reeks hindernissen. Tractor banden van 100 kilo moesten over een afstand van vijftig meter geflipt worden. Autobanden werden gesjouwd door een bosgebied.

Vervolgens moest een levensgrootspiderwebdoorkruist worden.Op genade van de spin hoefden de deelnemers niet te rekenen, want als de draden werden aangeraakt, moest alles opnieuw.

obstacle run is ook rennen

Natuurlijk hoort rennen ook bij een obstacle run. Organisator Jeffrey houdt blijkbaar erg van hersenkrakers, want tijdens de 2 kilometer lange run over het ruiterpad, moesten nogmaals vier raadsels opgelost worden, die bij goede antwoorden stevige puntenwinst opleverden.

Lady Luck had ook een aandeel in het laatste onderdeel van het parcours. Daar moesten deelnemers met dobbelstenen gooien om hun lot te bepalen. De ene dobbel bepaalde de oefening, bijvoorbeeld lunges, squatsof jumping jacks. De tweede bepaalde het aantal herhaling door het aantal gegooide ogen maal tien te vermenigvuldigen.

Zestig burpees… ai! En dan nog een eindsprintje trekken naar de finish!

Tot slot

Iedereen ontving na de finish een mooie herinneringsmedaille, maar natuurlijk was er ook een winnend team. Team FC Den Hoorn claimde de meeste punten, en stoomt zich inmiddels al klaar voor de volgende editie van de Allround Obstacle Run. Hopelijk ben jij er ook bij, want dat belooft een hele spectaculaire editie te worden!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.