Meet the trainer: Sandra

Onze nieuwe aanwinst: Yin Yoga docente Sandra

Sandra Slotboom staat, zit, of ligt inmiddels een paar weken voor de klas bij Sportcenter Allround. Vandaag stelt onze nieuwe Yin Yoga- docente zichzelf voor!

Ik ben Sandra Slotboom en kom uit Delft. Ik heb jaren in het Reinier de Graafgasthuis gewerkt als radiodiagnostisch laborant en heb sinds bijna 2 jaar een fulltime praktijk als (sport-)acupuncturist en sportmasseur.

Tijdens mijn opleiding tot voetreflextherapeut, ruim 10 jaar geleden, kwam ik in aanraking met yoga. Yoga werd daar vaak aangeraden aan cliënten, om naast de voetreflexmassages voor ontspanning van het lichaam te zorgen. Ik ben toen zelf lessen gaan volgen.

Al vrij snel kwam Do-In yoga op mijn pad. Dit is een yogavorm die uit de Shiatsu-massage is voortgekomen. Omdat dit heel erg aansloot bij mijn kennis uit de voetreflex, ben ik de docentenopleiding gaan doen om zelf yogales te gaan geven. Later tijdens mijn acupunctuuropleiding, heb ik daarbovenop nog een Yin Yoga-opleiding gedaan.

Ik kende Allround al omdat ik er jaren geleden zelf gesport heb, maar vanwege de drukte (met een baan in het ziekenhuis én een eigen praktijk) was ik daarmee gestopt. Ik vind het een hele fijne sportschool, met een goede en relaxte sfeer. Ik ben heel blij dat ik er weer terug ben. Vooral de grote hoeveelheid lessen die gegeven worden, spreekt mij erg aan. Er is voor iedereen genoeg te kiezen.

YIN & YANG

In mijn les kun je vooral veel ontspanning verwachten. Vanuit de Chinese geneeskunde is de balans tussen Yin en Yang ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid. Omdat wij in een omgeving wonen en werken met heel veel ‘Yang’ (red: snel, hard, solide, actief, gespannen), missen we vaak het Yin- deel: de ontspanning.

Door hierop de aandacht te vestigen tijdens de Yin Yoga, hoop ik de balans weer een beetje terug te kunnen brengen. Daarmee gepaard gaat een betere gezondheid.

Mijn boodschap: gezondheid is je grootste geschenk, en je kunt zelf een heleboel doen om gezond te blijven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.