FITNESS ONLY

Krachttraining voor iedere niveau, of je nou gevorderd krachtsporter bent, of net begint: je vindt het bij Sportcenter Allround. Wil je niet onder begeleiding trainen en zelf bepalen wat, wanneer en hoe het jou het beste uitkomt? Dan is onze Fitness Only de ideale oplossing.

Krachtraining

20230905_180518 (Medium)

Krachttraining: de naam zegt eigenlijk alles. Wil je sterker worden en dat ook blijven, dan is krachtraining dé oplossing. Geregeld je spieren uitdagen om aan de slag te gaan,  is voor iedereen een goed idee of zelfs een must. 

Door geregeld aan krachttraining te doen, ga je met een sterk lichaam de toekomst in. Krachttraining versterkt je spieren, gewrichten en botten. Daarnaast heeft het ook een gunstig effect op het hele neurologisch systeem, en houdt het je hersenen fit en gezond. 

In onze Fitness Only vind je alles dat je nodig hebt om individueel krachttraining te beoefenen. 

Technogym

Wil je meer uitdaging op het gebied van krachttraining? Dan is onze Technogym serie uitermate geschikt. Technogym staat al jaren aangeschreven als één van deze beste fitnessmerken wereldwijd.

Deze moderne fitnessapparatuur biedt een breed scala aan mogelijkheden gericht op een specifieke spiergroep en beweging.Naast dat ze er fantastisch uitzien, is alles tot in de puntjes uitgedacht.

We hebben 24 moderne Technogym machines van de hoogste kwaliteit voor je klaarstaan. Met de gewichtspin kies je in twee tellen de weerstand waarmee je wil trainen. Per 2,5 kilo kun je de weerstand verhogen of verlagen, en dat maakt het voor iedereen toegankelijk. Daarnaast is de apparatuur in te stellen op jouw lichaamslengte zodat je nog beter kunt trainen.

Plate Loaded

Met onze gloednieuwe Gym Leco lijn kun je plate loaded trainen. Deze vorm van krachttraining biedt mogelijkheden die je niet terug vindt bij het life circuit of technogym.

Bij Plate loaded hang je de gewichten zelf aan de apparatuur, die specifiek is ontworpen om met een zwaarder gewicht, zo efficiënt en soepel mogelijk jouw range of motion te trainen. Hierdoor geef je jouw krachttraining een gloednieuwe dimensie. 

Door op een andere manier je spiergroepen trainen en te belasten, geef je je lichaam een nieuwe en sterke trainingsprikkel. Plate Loaded trainen is ideaal voor de gevorderde krachtsporter, maar ook voor andere niveaus toegankelijk. We adviseren wel iets meer trainingservaring vanwege de zwaardere gewichten.

 

Freeweight training

Fitnessmachines zijn natuurlijk hartstikke mooi. Maar met freeweight trainen activeren we meer en op een uitdagendere manier spiervezels waardoor de coördinatie van de spieren verbetert, en de kracht op een andere manier wordt uitgedaagd en toegepast.

Squatracks, barbells, dumbbells, benchpress, pull-up bars en kettlebells: deze tools zijn onmisbaar voor de gevorderde krachtsporter die met vrije gewichten aan de slag wilt. De Fitness Only biedt alles dat je nodig hebt voor deze vorm van krachttraining. Sterker nog, we hebben van alles meerdere exemplaren in huis, zodat je nooit wat tekort komt.

Aan squatrekken hebben we geen gebrek. Hier trainen we voornamelijk met de barbell: bekend van gewichtheffen en powerliften. Met de barbell train je uitdagende lifts en spreek je grote spiergroepen aan. Denk bijvoorbeeld aan squats, deadlifts en rows. Al onze squatracks zijn uitgerust met olympische barbells en bijbehorende bumperplates. Pok voor andere oefeningen zoals pullups en dips bieden de squatracks alle mogelijkheden die je nodig hebt.

Je vindt in deze ruimte ook een brede selectie aan kettlebells. Kettlebell-training is uitstekend voor het opbouwen van zowel kracht als uithoudingsvermogen. De oefeningen zijn meestal dynamisch van aard en vereisen een goede techniek en coördinatie. Door regelmatig met een kettlebell te trainen, zul je merken dat je kracht toeneemt, je spieren sterker worden en je algehele uithoudingsvermogen verbetert. Dit is niet alleen gunstig voor atleten, maar ook voor mensen die hun alledaagse activiteiten gemakkelijker willen kunnen uitvoeren. 

Dumbbells mogen natuurlijk niet ontbreken. Van elk gewicht hebben we minimaal 2 paar voor onze sporters klaarstaan, zodat je nooit lang hoeft te wachten voor je oefening. Met gewichten van 2 tot en met 50 kilo en 7 bankjes heb je hier alle ruimte om je favoriete dumbell training te doen

Functional training

Functional training: het is een populaire term waar iedereen een andere definitie van heeft. Bij Sportcenter Allround zien we het zo: trainen op een gerichte manier die bijdraagt aan wat je met je lichaam wilt doen.

Of je nou sportspecifiek wil verbeteren of wilt werken aan je snelheid, motoriek, mobiliteit en flexibiliteit: onze multifunctionele trainingsruimte biedt je de mogelijkheid. 

De ruimte is van allerlei fitnessmateriaal voorzien, en ontworpen met een speedlane. Natuurlijk hebben we ook de bijpassende apparatuur om (zware) sledpushes te doen. 

Fitness Circuit

Ben je een beginnende sporter, senior, heb je heel lang niet gesport, of een combinatie van de drie?  Dan is ons Life Fitness circuit iets voor jou! Dit segment van de Fitness Only is specifiek opgezet om in korte tijd en op een laagdrempelige manier alle spiergroepen van je lichaam te trainen. Met het indrukken van knopjes bepaal je de weerstand en kun je direct bewegen en een bepaalde spiergroep aan het werken zetten.

Het circuit is uitermate geschikt voor de senioren onder ons. Hoe ouder je wordt, des te belangrijk het is om jezelf sterk te houden / maken. Bij ouder worden verlies je spiermassa (1% per jaar boven de 40) maar ook 4 % kracht verlies en nog meer aan power. Ook worden je botten steeds kwetsbaarder.

Door aan krachttraining te doen, wapen je jezelf om zo sterk mogelijk de toekomst in te gaan. Alle dagelijkse activiteiten blijven makkelijk gaan en kan je op hoge leeftijd blijven volhouden. Je bent minder kwetsbaar, en verkleint hierdoor het risico op blessures bij bijvoorbeeld een valpartij of een simpele uitglijder. 

Probeer de Fitness Only gratis!

Wil je de Fitness Only gratis uitproberen? Laat dan hieronder je gegevens achter. Onze medewerkers verwelkomen je graag! Je zit nergens aan vast.

FITNESS ONLY

Heb je vragen, of kunnen we je ergens anders mee helpen? Laat het ons weten, we staan voor je klaar!