XCO Walking

De gezelligste training in de buitenlucht!

Uitgerust met metalen buisjes en stevige wandelschoenen, zoeven de XCO Walkers van Sportcenter Allround iedere zaterdagochtend het Kerkpoldergebied in. We vroegen Leon om wat te vertellen over deze training, en waarom XCO misschien ook wel wat voor jou kan zijn!

XCO Walking, wat is dat nou precies?

De Xco is een metalen buisje met grit erin. In elke hand neem je een buisje mee tijdens de training. Met een natuurlijke beweging van de armen sla je tijdens het wandelen of hardlopen het grit tegen de boven- en onderkant aan. Hierdoor komt er een constante spanning op het lichaam te staan en train je zowel de core als het bovenlichaam tijdens het lopen.

Wie kunnen meedoen met XCO Walking?

Iedereen is welkom! XCO is een uitdagende training en tegelijk een supergezellige les met een geweldige groep mensen. Het maakt niet uit wat je leeftijd of niveau is. Je kunt wandelen of hardlopen en de oefeningen zo zwaar maken als je zelf wilt. Het is heerlijk sporten in de buitenlucht. Lekker natuur snuiven onder alle weersomstandigheden.

Na de les drinken we met z’n allen een welverdiend kopje koffie. Wandel of ren een keertje gezellig mee, je gaat ervan genieten! 

Dus XCO is eigenlijk een full-body training? 

Jazeker! Conditie, kracht, balans en lenigheid komen allemaal aan bod.

Onderweg worden naast de buisjes, natuurlijke objecten gebruikt om oefeningen te doen voor het hele lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een oefening voor de borst bij een brugleuning.

Deze les is op de volgende tijden:

DagLesVanTotRuimte
ZaterdagXCO Walking10:4511:45Outdoor
ZaterdagXCO Walking10:4511:30Outdoor
DinsdagXCO Walking09:0009:45Outdoor

Gratis weekpas

Als fit zijn of bewegen belangrijk voor je is. En je zoekt een enthousiast team. We nodigen je graag uit om ons te leren kennen. Vraag een gratis proefweek aan.

Share This
Scroll naar top